Tuesday, February 16, 2010

Do You Remember?

Eyy, mu igt tk last year, mse first time aku jmpe mu, mu mmg poyo gile aa mse tuu. Snyap je. Aku igtkan mu nerd ke ape, tp tk. Lme lme knal mu, kite kwn. Org lain pun tk sangke mu havoc mcm skrg. Dulu, mse practice kite slalu blatih lagu same same kan? Org blatih dlm dewan, kite kuaa pegi blatih tepi dewan. Mu tlg aku aa biasenye, thanks ;)

Dulu, mse rest lepas blatih, kite lepak dueorg tepi dewan tu kan, mu cite psl mu ngn sklh lame mu ngn ex-girlfriend mu. Aku dengar je, sbb mu mcm syok ngt cite. Siap boleh snyum snyum lagi mse cite. Aku dengar je, asal mu bahagie. Nk buat cmne, dulu cymbal 3 slalu ngn bass 4 ;D . Mse ade skali tu ltihan marching kt dataran, mu main cymbal aku, aku main bass. Tp bkan bass mu, berat bai. Aku pkai bass areh. Hancur beat mse tu, sbb aku mane reti main bass :p Tp aku mainn je, main smpai sesat!

Dulu, mse ltihan utk formation, mu pernah kene jdi drum major skejap, sbb serul saket mse tu. Mu diri dpan tu, mu bgi sign smuaa, tp org ktawekan mu, sbb mu main main. Dgn aku sdiri pun ketawe. Sabor jelah mu ni, mmg tkleh serious skit. Mse tu pulak bass mu rosak, skin dye koyak kan? Bile dpat skin bru je, syg nk ketuk atas skin bru owr. Dok jejah arh skin yamaha dye! ;p

Dulu, lpas ltihan, pernah skali ade basikal sape ntah kt court basketball owr. Aku bwak basikal tu, aku bonceng muu kt blkg. Aku lupe dah mu berat ke tak mse tu, tp yg pasti mu susah nk handle kaki mu sdiri, sbb kaki mu pnjg ;) Nnt klau aku jmpe gmbar kite naik bsikal, aku upload :)

Mse set set ni kene tido sklh mlam tu, kite pegi pntai ptg tu kann. Pegi pntai naik kereta smua, blk ke sklh jlan kaki. Tk leteh lah sbb jlan rmai rmai, best! Kite mainn air, kite amek gmba, kite pegii mkann. Bile tgk smula gmbar gmbar ptg tu, bru prasan muke sorang sorang mmg burn habes! Muke mu mmg obviously burn ah wey. Blk dri pntai aku jlan ngn mu, kite mcm org gile duk nyanyi kuat kuat tepi jlan. Mcm mcm lagu kite nyanyi, :D

Aku ngn mu suke lagu face down, jdi slalu je nyanyi same same. Tp dulu mu suke lagu Mama Do, mu suruh aku download, aku download laa, mu suruh aku dngar, mu kate best. Aku kate tak, mmg tk best. Mu suke, aku ttap tk suke. Tp skrg bru aku suke. Yelaaaa, lagu tu mmg best. Mse aku online, mu suruh aku google band mane yg ade drummer cute. Aku btau lah Cute Is What We Aim For, tp mu confused, mu tnye aku, tu name band ke? Aku kate lah ye, mu kate, Uniknye! Aha, mu ni memang lah!

Mse birthday aku tahun lpas, akuu tk kne baling tepung pun! Hee selamat! Tp yg bestnye, korang smua siap bwak pegi mkan kfc lagi ;) Mu siap beli kek kt aku, blanje aku mkan, mane ade best ho! Aku sayang mu sungguh pon! Dohla chocolate cake, mmg mmahami! Siap nyanyi kuat kuat gi dlm kfc, malu aa aku weyy =,= Lpas mkan kite pegi main airr, kite main dueorg smpai basah basah kann. :) Thanks, the most sweetest thing a person would do to me.

Bkan tu je yang kite buat same same, byk lagi tau tp klau nk list smua, entry ni msti pnjg! I miss all our moments together up here. Skrg? Its a whole new atmosphere, everything is different now, we dont share the same song anymore, the same interest anymore. You share the same song, the same interest with someone else now, ;(

Its okay, Im still waiting for a miracle to happen :)

6 comments:

naz said...

good luck :)

meruhe said...

whahh
sdeh.
tp sweet
:]

cheahhh said...

mengapekah?!

miwa seventeen said...

naz ; aha thanks :)
mer ; thanks mermer :D
raihah ; alah, biase kwn kau merapu ;p

yunie said...

miwa, it is a very very sweet post and i know that you really meant it syg. i know how much you miss your old memories.

miwa seventeen said...

yunie ; yes i do, so badly ;/