Friday, January 29, 2010

Kembali, akhirnya :D

Mintak maaf kepade smua yg menjadi pmbace setia blog aku, lame tk update, tiade kesempatan waktu, maklumlah, Im unofficially seventeen kan, so busy mcam haram! Sekolah lgy, band lgy, study lgy smua laa, tkde mase pon nk online ( okay tipu :D ) ade je mse nk online, cume tkboleh lame lameeee =,=' .

Okay hrini dgn rasminya buku sejarah form 4 dan juge buku sejarah form 5 bab 1 telah berjaye dihabiskan oleh Amira F. Dengan kesabaran yang ku tempuhi, berbekalkan keazaman utk score dlm sejarah, serta dorongan drpd ibu, dan rakan rakan, aku pasti boleh! Ini lah kate kate yg telah mmberikan dorongan kdpku ;

Ibu ; ' InsyaAllah Kakak boleh, yakin pada diri sdri '

Rehah ; ' Ingat gini ah, UPSR 5A doh, PMR 8A doh, SPM boleh-nye 10A '
- Aku syg mu wey!

Shahril ; ' Just think about your Ibu and ME! :D '
- kau memang shahril!

Trime kaseh kpd semua, dan sebarang kata kata semangat boleh disalurkan melalui blogspot, myspace, facebook, message etc. Terbuke kepade semuaaa :) . Dan bak kate Rodayah dlm Blospot beliau, kami sedang bertarung nyawe berperang dgn TOV, mksudnye ........ argh ku sudah lupe mksud-nye yg pernah dinyatakan oleh Sir Tan :D

Alhamdullilah paper PAI dan BIO 1 selamat dijawab dgn penuh semangat dan dedikasi serta keyakinan diri yang sederhana tinggi. Paper PAI 2 agak susah doe, ayat hafazan smua tembok! - Tembok in Trg means ; hentam! ;D . Aku mane habis hafal ayat hafazan tahun lepas, sbb ayat last tu agak pnjg dan mmbelitkan. Harap harap Ustazah Fatimuse tdak mmburuku mmakai sesumpit serta parang yang tajam dan bersinar Aminn -__- .

Oh, lupe nk bgtauu, tahun ni secara rasminya ku telah dipindahkan ke kelas lain, ye Amira Farhana keseorangan kali ini, tanpa ditemani oleh mane mane teman rpat beliau, terutamanya Rehahhh, belajar di kelas itu. Skrg kami sudah berasingan dan sedikit berjauhan, anggaran 10 kaki berjauhan kira kira ;'( . Aku rindu smua, aku seorang, kau beramai ramai. Aku lost :( . Kerane itulah sebaik shje pulang dri sekolah, aku ketawe setan kuat kuat, sperti org tidak waras. Aku melompat seperti beratku hanya 35kg. Aku menjerit seperti suare lunak bagai Hayley Williams. Sifat sebenarku terpendam selame 7 jam sehari, 35 jam seminggu, 140 jam sebulan dan seterusnya. Bayangkann,

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Okay sudah terbayang? Terime kaseh kerane sudi mmahami :') . Tp aku bimbang tentang satu perkara. Kebiasaannya aku tdak akan online, atau mendekatkan diri kpd laptop, apatah lagi mmberanikan diri utk online setiap kali exam tetapi kali ini, keberanianku seakan-akan terserlah sepenuhnya. Mengape? Aku bimbang, jike berlaku sesuatu. Tetapi ape? - Okay monolog dalaman drama murahan yg biase ku tonton, mula mmpengaruhi diriku -__-

Doakan kejayaanku utk exam ini, kerana kata org ramai, exam ni menentukan kdudukan kami sama ada kami layak utk ke kem atau tidak. Hine je kan klau tk boleh? So lets GO GO Miwa! ;)
Esok paper BM, mmg mlas utk mengarang, tangan cpat letih. Kalaulah boleh menaip, akan ku lakukan demikian.

Lepas exam, ABJ atau Aswad Bin Jalil, menyuarakan hasrat beliau utk melaksanakan kem utk warga SSMB. Aku teruja. Keterujaan ku yang menyeluruh akan terserlah selepas TOV kot, tp pape hal, aku tetap TERUJA. Raisah pulok kate ade reunion warga ex-SKSS1 slepas TOV do Ri-Yaz. Aku juga TERUJA. Jmpa kwan kwan lame, msti muke sorang sorang dah lain, mesti ade muke mcm bapak atau omak org. Hehe jgn marah ;p

Aku harus pergi skrg, aku tdak sggup lagi menanggung perasaan bersalah trhadap diriku ini kerane tdak stdy, walhal aku sudah mnghabiskan beberape jam mengadap Emilio Aguinaldo, dan juge Ho Chi Minh, dan juga Soekarno, dan juga Raja Chulalongkorn, dan jugaa kapal kapal perang. Sudah Amira sudahh, jgn show off. Off skrg, nnt kau akan menyesal - satu suara berkate. Lalu aku berkate ' baiklah baiklahhh, aku pergi lah niii '

p/s ; Emilio Aguinaldo jejake handsome, tk sia sia mengadap muke dye lame lame. Wlaupun dye bunuh Andres Bonaficio, tp dye tetap tampan kacak bergaya ;D

3 comments:

zemi said...

hoho
lame ni pminat tunggu post trbaru
haha..chaiyok2!
spm bak ah
haha
btw Emilio Aguinaldo tu sape hah?
XD

cheahhh said...

ehhhhhh aku sayang mu gok! kadang ork, saloh quote tu. haha. ni ni ayat betul ;

"UPSR 2005, 5A. PMR 2008, 8A. SPM 2010 10A ah gok!"

ngehngeh :)

miwa seventeen said...

yoshi ; woh kabo budok form 5 last year, dokkang dok knal emilio aguinaldo? ;p

rehah; haish beng over condifent ngt, saeng mu gok nangih airmate brdaroh kkgy!